Biciklizam

biciklizam

Biciklizam Crna Gora

Crna Gora je mala zemlja, ali, izgleda i prilično velika kad u njoj ima mjesta za najdublji evropski kanjon.Jednu od tri preostale evropske prašume, pa i najveće jezero na Balkanu.
Biciklističkih staza ima mnogo, kao i zahtjevnijih dionica, ali se trud uvijek isplati. Ushićenje i zbunjenost pred ljepotom, recimo Skadarskog jezera, sa pticama i čunovima u tršćacima, starim ribarskim selima, srednjovjekovnim manastirima na ostvrcima i Prokletijama među oblacima, izbriše sav umor.
Skadarsko jezero je posrebreno, mirno i ćutljivo, kao ribe u njemu. Ali su zato ustalasana okolna brda, kao da su slika okamenjenih talasa u akvarel tehnici, u svim nijansama plave.
Takvih čarolija i izvrnutih čuda bezbroj je u planinama. Otkrivanju nikad kraja. Zato ipak dalje, avanturi nikad kraja: gore-dolje, kroz guste bukove i borove šume, preko potoka i livada. Dolinama i ivicom kanjona, karavanskim putevima i konjskim stazama, pored starih sela autentične arhitekture, utvrđenja, stećaka i stada kao karussell in schwarzen Berge

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.